E-TWİNNİNG PROJESİ ''DOĞADAN SANATA''

OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİNDEN NAİME BÖLÜKBAŞI'NIN KATILIMCISI OLDUĞU ''DOĞADAN SANATA'' E TWİNNİNG PROJESİ 3/A SINIFI ÖĞRENCİLERİNİN DE KATILIMIYLA OKULUMUZDA UYGULANMAYA BAŞLANMIŞTIR.

"DOĞADAN SANATA" NATURE TO ART

Doğadan sanata projemizin amacı, doğal malzemeler ile estetik bakış açısı yapı malzemeleri sanata dönüştürmek. Bu sayede Avrupalıların hem becerilerini geliştirerek, estetik bakış açısı kazanmalarına hem de doğa ile iç içe olmalarına yardımcı olmak istiyorum. Projenin ilk deneyimlerinde bulunan çeşitli materyaller incelenecektir. (taş ,yaprak ,deniz kabuğu ,toprak , dal, tebeşir ,ahşap , bitkiler ,çiçekler vb ) ikinci ev toprak ve bitkilerle boya oluşturma çalışmaları yapılacak. Üçüncü aşamadaki boyalar ile bu materyallere dokunuşlar yürütür, birleştirilerek ele alınır. Sanatsal ürün oluşturma aşaması projemizin en büyük aşaması olacak ve süresi diğer aşamalara göre uzun olacaktır. Son gelişim öğrencileri ile yapılan bu ürünler sergilenecektir. Projemizin amacı, doğadan sanata, doğal malzemelerle estetik bir bakış açısı oluşturarak malzemeleri sanata dönüştürmektir. Bu sayede hem çocukların yaratıcılıklarını geliştirerek estetik bir bakış açısı kazanmalarına katkı sağlayacağız hem de doğa ile iç içe olma şansı yakalamış olacağız. Projemizin ilk aşamasında doğada bulunan çeşitli maddeler incelenecektir. (Taş, yaprak, deniz kabuğu, toprak, dal, tebeşir, tahta, bitki, çiçek vb.) Projemizin ikinci fazında toprak ve bitkiler ile boya kreasyon çalışmaları yapılacaktır. Projemizin üçüncü etabında ise bunların birleştirilmesi ve estetik dokunuşlar yapılarak sanatsal ürünler elde edilecektir. Sanatsal ürün oluşturma aşaması projemizin en önemli kısmı olacak ve bu aşamanın süresi diğerlerine göre daha uzun olacaktır. Projemizin son aşamasında ise;yapılan çalışmalar sergilenecektir.

11.05.2023 161

11-05-2023