08.09.2023 60

TARİHÇEMİZ

Okulumuz Kahramankazan’da Milli Eğitime bağlı ilk resmi anaokulu olarak Özel İdare tarafından 2011 yılında Kazan Fatih Anaokulu olarak yapımına başlanmıştır. 2013 yılında yapımı tamamlanan okulumuz Kazan Anaokulu adıyla 2013-2014 yılında eğitim-öğretime başlamıştır. 2016 yılında çıkan kanun ile okulumuzun adı Kahramankazan Anaokulu olarak değiştirilmiştir. 2013 yılında Fatma TAŞYÜREK kurucu müdür olarak göreve başlamıştır. 2016 yılında asil olarak görevlendirilmiş ve halen okul müdürü olarak görevine devam etmektedir.

Okulumuz ilk yıl 23 öğrenci ile eğitim öğretime başlamış, 45 öğrenci ile de dönemi kapatmıştır. Okulumuz ilk yıl 2 kadrolu Okul Öncesi Öğretmeni 1 tane de Rehberlik ve Psikolojik Danışman ile eğitim-öğretime başlamıştır. Daha sonra açılan yeni sınıfa görevlendirilen bir öğretmen ile dönemi tamamlamıştır. 2014-2015 eğitim-öğretim yılı için 2 olan Okul Öncesi Öğretmen normumuz 8 öğretmen normuna yükseltilmiştir. 2017-2018 yılında bir müdür yardımcısı ile eğitim öğretime devam etmektedir.

Okul bahçemizin yeşillendirmesi ve çocuklar için çeşitli oyun alanları yapılmıştır.Okulumuz 2 katlı olup; 5 sınıf, bir mutfak, 1 yemekhane,1 öğretmenler odası, 2 idareci odası, 6 çocuk, 3 yetişkin ve 1 adet de engelli lavabosundan oluşmaktadır. Ayrıca okulumuz 1500m2 açık alana sahiptir.Okulumuz da 1 aşçı, 3 yardımcı personel çalışmaktadır.

Okulumuz, eğitim kadrosu yönünden genç ve dinamik olup, gelişme ve yeniliklere açıktır. Kurum kültürü bütün çalışanlar tarafından benimsenmiştir. Birlik ve beraberlik içinde eğitim-öğretime devam edilmektedir.